Plezier in je werk

Aanpak door loopbaancoaching en loopbaanadvies

Loop jij misschien rond met een bepaalde (loopbaan)vraag? Bijvoorbeeld:

  • Ik heb geen uitdaging meer in mijn werk, wat is mijn volgende loopbaanstap?
  • Hoe kan ik met meer plezier aan het werk gaan?
  • Wat zijn mijn drijfveren en talenten eigenlijk?
  • Hoe kan ik mijzelf zo goed mogelijk presenteren tijdens een sollicitatiegesprek?

Wanneer jij een dergelijk vraag hebt heb je genoeg redenen om te starten met een loopbaantraject.

Aanbod in coaching

Het Koersonderzoek

Loopbaanadvies is vanzelfsprekend altijd maatwerk, de loopbaanvraag van de medewerker is hierin leidend. Als werkpleziercoach werk ik o.a. met het door Adriaan Hoogendijk ontwikkelde Koersonderzoek. Deze methode wordt al decennialang zeer succesvol gebruikt voor de beantwoording van loopbaanvragen en heeft naam gemaakt als een enorm inspirerende en grondige methode voor loopbaanbegeleiding.

Met het Koersonderzoek bied ik een transparante structuur voor zelfonderzoek naar de juiste koers in iemands verdere loopbaan. Ik besteed onder andere aandacht aan iemands levensloop, persoonlijke voorwaarden voor zingeving en vitaliteit, bronnen van inspiratie, kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van oefeningen en opdrachten werk ik in mijn gesprekken aan jouw persoonlijke en professionele loopbaanvragen. Duur: 8 gesprekken van 1,5 uur.

Specifiek loopbaanvraagstuk ‘Ontdek je talenten richting (ander) werk’

Naast het Koersonderzoek als compleet programma bied ik ook verschillende onderdelen die specifiek op een loopbaanvraagstuk inzoomt. Wil je beter inzicht krijgen in je (werk)waarden, talenten, zingeving, vitaliteit, drijfveren en ambities? Met deze inzichten weten in wat voor werkomgeving en met wat voor taken jij bruisend in het leven staat? Hoe jij je daarna positief kan profileren op de arbeidsmarkt? Met het programma “Ontdek je talenten richting (ander) werk” onderzoeken we met welke loopbaankeuze jij je plezier kan (her)vinden. Onderdeel van dit programma is ook dat je relevante contacten leert leggen op de arbeidsmarkt. Hoe bouw je een netwerk op? Hoe leer je effectief netwerken? Ik leer je over drempels heen te stappen. Ik geef je handvatten om je netwerk uit te breiden en hoe je goed voorbereid een netwerkgesprek kan voeren. Duur: 6 gesprekken van 1,5 uur.

Loopbaan APK

Wil je in een beperkt aantal sessies inzicht krijgen in jouw werkplezier en hoe jij inzetbaar bent? In hoe je jouw kennis en ervaring, maar ook je talenten en drijfveren kan inzetten in de arbeidsmarkt? In wat voor omgeving bij jou past en waar vraag is naar jouw unieke aanbod? Een loopbaan APK  maakt in een paar gesprekken duidelijk wat je belangrijkste kwaliteiten en toegevoegde waarde zijn. Je behoud je werkplezier en vergroot je kans om een langere tijd in te zetten voor de juiste taken op de juiste plek. Duur: 3-4 gesprekken van 1,5 uur.

Personal Branding

Ook bied ik individuele coaching op het gebied van personal branding aan. De sessies wordt op maat samengesteld op basis van jouw wensen en behoefte. Mogelijke onderwerpen zijn: het verkrijgen van sollicitatieadvies, een aantrekkelijk CV met profiel opstellen, je persoonlijke pitch samenstellen, hoe leer je effectief netwerken en tips en adviezen bij LinkedIn. Duur: afhankelijk van jouw behoefte.

Ik start het loopbaantraject altijd met een vrijblijvend intakegesprek, omdat ik het belangrijk vind een cliënt persoonlijk te ontmoeten en hun coachvraag en verwachtingen uit te diepen. Daarnaast is een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen een belangrijke voorwaarden voor resultaat.

Het intakegesprek en de coachsessies kunnen bij behoefte ook via Zoom of Skype worden gehouden.

Plezier in je werk

Lees meer

Stress en Burn-out

Lees meer

Workshops & Training

Lees meer

Mijn werkpleziercoach

Lees meer
© Copyright 2017 - Mijnwerkpleziercoach.nl | kvk: 68137915